Vaklaboratorium

Kodak Quality Award winnend fotolaboratorium.

Ervaring

Het laboratorium van Studio 1919 print reeds sinds 1929 zelf, en is sinds 1975 het eerste lab in Nederland dat de uurservice kon aanbieden.

Sinds het begin is er altijd gestreefd naar de hoogst mogelijke kwaliteit en wordt voor de consument elke foto gecontroleerd, en zo nodig gecorrigeerd op kleur, contrast en helderheid. Door middel van hoogwaardige apparatuur, de beste chemie en papiersoorten en goed opgeleid personeel kunnen wij consistente hoge kwaliteit leveren. Het laboratorium van Studio 1919 maakt gebruik van digitale laserbelichters met chemische processoren voor papier op zilverhalide basis (RA-4 proces). Deze techniek zorgt ervoor dat kleur en helderheid uit het papier komen, in tegenstelling tot normale prints, waar inkt op het papier wordt gespoten of wordt gesublimeerd. Het RA-4 chemische proces zorgt voor langere levensduur en een mooier, effen papieroppervlak.

Hiernaast wordt het belichte deel niet opgemaakt uit losse pixels, maar vloeiende transities door graduele belichting, zodat dynamisch bereik, kleur, contrasten en scherpte beter wordt weergegeven.

Voor professionals

Vele beroeps- en vakfotografen laten hun werk bij dit laboratorium afdrukken voor verkoop, reportages en exposities. Persoonlijk contact met de laboranten en gegarandeerde kwaliteit zorgen ervoor dat u het beoogde resultaat ontvangt.

Naast het maken van afdrukken worden ook diensten geleverd zoals opplakken, veredelen, snijden van passe-partouts en inlijsten van uw foto's, zodat uw werk compleet wordt afgeleverd.

Beschikbare papiersoorten

Studio 1919 print tot 305mm breedt op Fuji Crystal Archive DPII, de meest exclusieve zilverhalide gebaseerde papiersoort van Fuji. Het is beschikbaar in beide glossy en lustre varianten tot 305mm breed en maximaal 914mm lang. De lustre variant is aan de achterzijde voorzien van de copyright backprint, voor professionals.

Fine Art Printservice

Voor fotografen en kunstenaars die de absoluut hoogste kwaliteit prints op de beste Fine Art Media verwachten printen wij op onze HP Graphic Arts Designjet printer. Een eigen spectoproofer garandeert kleurbereik en echtheid op alle media en een Liquid Gloss Enhancer gaat bronzing op glanzende/halfglanzende media tegen.

Het 12 kleurensysteem gebaseerd op RGB in plaats van het conventionele CMYK systeem biedt ongeƫvenaarde kleuren voor fotografie en kunstwerken met kleurbehoud tot 300 jaar onder de juiste glassoorten.

Apparatuur

Om hoogstaande kwaliteit te bieden wordt gebruik gemaakt van de beste en meest betrouwbare apparatuur op de markt.

 • Noritsu QSF-V50

  Chemische ontwikkelmachine, proces C-41
  120, 220, 126, 135, 110, IX240

 • Noritsu S-2

  Digitale filmscanner: 124, 135, 120/220, IX240, Dia

 • Noritsu QSS-3002

  Digitale belichter met zilverhalide processor. Chemische afdrukken tot 203mm breed, 356mm lang, proces RA-4

 • Noritsu QSS-3212

  Digitale belichter met zilverhalide processor. Chemische afdrukken tot 305mm breed, 914mm lang, proces RA-4

 • HP Designjet Z3200PS 44in

  Inktjet afdrukken tot 1118mm breed & 91440mm lang op standaard en Fine Art media

Mededeling

Er zijn momenteel geen mededelingen.