Eduardus Lee

Meesterfotograaf

Eduardus Lee is de vierde generatie hoofdvakfotograaf van Studio 1919 na de oprichting van van Foto Verschoore door Adriaan Verschoore. Eduardus was de jongst toegelaten fotograaf ooit bij Colour Art Photo, een internationaal netwerk van de beste portretfotografen. Voor zijn werk is hij meerdere malen onderscheiden waaronder met de Gold Colour Art Photo award, na de fusie van Colour Art Photo en DIPP bekend als de "Gold Master Award", de hoogste onderscheiding in portretfotografie.

Specialisaties

Onder meesterfotograaf Koos Borg specialiseerde Eduardus zich in drie disciplines; portretfotografie, bijzondere lichtvorming en non-destructieve fotografische ontwikkeling. Hij is vooral bekend om zijn fotografie van wereldberoemde artiesten in de klassieke kunsten alsmede zijn conceptuele fotografische werken en natuurlijke portretten.

Non-destructief

Controversieel is zijn gebruik van voornamelijk non-destructieve manieren om foto's te ontwikkelen. Door middel van eigen cameraprofielen en eigen ontwikkelingsmethoden wordt uitsluitend de ware informatie uit de camera gehaald en wordt werkelijkheid niet vertekend. Iets dat in de huidige tijd belangrijk is om aan vast te houden, waar het merendeel van zijn collega's graag grijpt naar het populaire destructief manipuleren in Photoshop.

Stijl

De stijl van Eduardus wordt met name gezien als nostalgisch en klassiek gecombineerd met uitzonderlijk hoge kwaliteit in afdrukken. Zijn favoriete drager voor fotografisch werk is een zeer exclusief "papier" gemaakt van 100% katoenvezel.

Masterclasses

Eduardus deelt zijn kennis door middel van privé en groepsgebonden masterclasses. Zo stimuleert hij opkomend talent door persoonlijke begeleiding en adviseert hij ook gevestigde professionals met technische en creatieve problemen.

Advies en print

Eduardus geeft naast het fotograferen graag advies in hoog kwaliteit printwerk, afwerking en maatwerk lijsten. Op afspraak krijgt u in de studio de exclusieve papiersoorten, printtechnieken en lijstwerken te zien en helpt Eduardus u met het uitzoeken van het beste voor uw werk.

Portfolio

Een uitgebreid portfolio van Eduardus vindt u op zijn website: www.eduarduslee.nl. (Engels)